mAh er en forkortelse for det engelsk ord: "Milliamp hour" hvilket på dansk kan oversættes til milliampere timer. Man anvender ofte mAh udtrykket i forbindelse med batterier og powerbanks, mAh er et udtryk for, hvor meget kapacitet powerbanken eller batteriet har. Jo højere mAH er, jo mere energi har batteriet, samt en længere batterilevetid. Man anvender udtrykket mange steder, f.eks. har en almindelig Apple iPhone 5 1.440 mAh, mens en iPhone 6 har et batteri med 1.810 mAh.

Hvad skal man bruge mAh til? 

Det kan faktisk være en rigtig god ide at vide hvor mange mAh dine enheder har, særlig i forbindelse med køb af powerbanks. Lad os antage at du ejer en iPhone 5 og skal på en skovtur, hvor du gerne vil kunne oplade dine iPhone 5 fuld opladet. Du søger dig så frem til, at din iPhone 5 har en kapacitet på 1.440 mAH, det betyder, at du skal have fat i en powerbank med et 1.440 mAh batteri eller derover. Du skal dog være opmærksom på, at der kan være "Tabt strøm" under opladningen, når du oplader dine enheder via en Powerbank. Det kan du læse mere om her: Kan man stole på powerbankens mAh?
 
Hvis du stadig spørger dig selv: "Hvad betyder mAh batteri", så skal du ikke tænke, at det er en bestemt type batteri, men derimod en slags parameter for, hvor meget strøm batteriet kan levere. Mah kan sammenlignes lidt med benzin, har din bil 2 liter benzin i tanken, så kan du ikke køre så langt, men hvis du har 20 liter benzin, så kan du pludselig køre meget længere - det er samme princip med mAh. Så når du tænker på mAH på batteriet, så tænk på benzin til bilen.

Forneden kan du se et lille udvalg af vores gode og kraftfulde powerbanks. Her finder du vidt forskellige mAh størrelser.