Du sætter opalderstikket i din iphone, men den oplader ikke. Hvorfor lader min iphone ikke? Er min iphone gået i stykker? Er det tid til at gå i panik? Højstsandsynligt ikke, da det kan skyldes mange forkslellige grunde, som man ofte selv kan fikse uden de store problemer. 

Hvis din iPhone ikke oplader skyldes det en af følgende problemer:
  • Strømkilden eller adapteren der sidder i væggen
  • Lightningkablet / 30-pin kablet (USB-kablet, der oplader din iPhone)
  • Opladningsporten nederst på din iPhone
  • Din iPhones software

Min iPhone er gået i stykker, har jeg brug for et nyt batteri?

I det du opdagede at din iPhoen var gået i stykker, så tænker man ofte at det er batteriet den er galt med. 
Selvom dette er en meget normal tanke, så er det dog sjældnt tilfældet. 

Når du tilslutter din iPhone til en strømkilde, kobler du det ikke direkte til batteriet. Du forbinder et kabel til en port på bunden af ​​din iPhone, og selv opladningsporten er ikke direkte forbundet til batteriet. Når du tilslutter din iPhone, så er det softwaren der bestemmer om batteriet skal oplades eller ikke.


5 trins guide (Hvordan du kan dignosere fejlen og højstsandsynligt fikse den.)

1. Test strømkilden

Start med at for en sikkerhedsskyld teste om der er strøm i strømkilden. Vi glemmer ofte i farten at lige sætte stiket i stikkontakten eller at tænde på kontakten. Har du husket dette, så kan du teste om størmkilden virker ved at for eksempel tilslutte en lampe og se om den lyser. Virker lampen kan du udelukke strømkilden som årsagen til din enhed ikke oplader.

2. Lav en "Hård" genstart

Det næste step er "Hard reset", altså en hård genstart. På en iPhone 7 og nyere gøres dette ved at holde sluk og skru-ned knappen inde til du ser Appel logoet på din skærm. Har du en iphone 6/6s eller ældre, så holdes sluk- og hjemknappen inde. Dette tager omkring 20 sekunder, og så vil din enhed være fuldt genstartet.

For at forklare bedre hvad forskellen er på en normal- og en hård genstart, kan det sammenlignes med computerer. Her vil en normal genstart være det samme,som at slukke og tænde enheden igen. Hvorimod "Hard reset" vil være det samme som at trække stikket ud på din computer, hvor hele systemet laver en fuld genstart. 

3. Kig efter slid

Virkede forige step ikke , så kig godt på dit kabel i begge ender, for at se om der er tegn på slid. Apples lightning kabler er tilbøjelige til at flosse i enderne, specielt i den ende der tilsluttes din iPhone. Hvis du ser synlige tegn på slid, kan det være tid til et nyt kabel.

4. Rens din opladerport

Det at din iPhone ikke lader kan også skyldes at der har sidder skidt og støv fast i opladningsporten. Her kan du eventuelt bruge en lommelygte til at bedre kunne se om dette er tilfældet. Hvis det er, så find en gammel tandbørste eller en skarp genstand, og se om du kan få skubbet skidet ud af porten

5. Gendan din iPhone

Kan du stadig ikke få din iPhone til at oplade, så er sidste mulighed at prøve at gendanne din iphone. På dette link kan du se hvordan du laver en backup inden du gendanner "Hvordan laver jeg en backup af min iphone".Har du fulgt denne guide til punkt og prikke uden held, så bliver du højstsandsynligt nød til at få din iPhone repereret. Inden du får den sendt til reperation, så husk altid at få lavet backup af alle dine ting, hvis nu den ikke kan laves.


Vi håber denne guide har fået liv i din iPhone, da det kan være meget fustrende når ens iphone ikke oplader, især når det sker uden varsel. 


Hvis dit problem skyldes dit oplader kabel, så anbefaler vi MFI-kabler. Disse kabler er til en overskuelig pris, og er godkendt af Apple, hvilket betyder at ovenstående problem ihvertfald ikke skyldes dit kabel. Forneden kan du se et lille udvalg af vores MFI kabler.